Friday, December 15, 2006

Here we go!

Ja, då har lillebror fått prickar också. Det var en lättnad, jag var så inställd på att han skulle få det precis till julafton. Det är var lite svårare att se om han hade fått kopporna eftersom han har så mycket mollusker. I onsdags innan jag skulle lämna honom på dagis så såg jag tre misstänkte prickar, men ingen av dem var vattenfyllda. Tog honom till dagis, taladeo m som det var och sa att de kunde hålla prickarna under uppsikt. Men det kom inget samtal från dagis och han var med på luciafirandet med dagis på kvällen. Hade till och med spelat lite luftgitarr till julsångerna! Det var bara Rebecca som fortfarande hade det lite jobbigt med prickarna. Men så i går morse när jag skull ta med honom till dagis, så såg jag plötsligt prickarna, det är mest på ryggen, iga direkt vattenfyllda men det var i alla falla inga mollusker. Jag har ju oroatmig lite för hur det skulle kunna bli om han fick vattkoppor bland alla mollusker han har på magen, men som jag hittills har sett så är det inte så många koppor just på magen. Kopporna sitter lite i ansiktet, ryggen och lite på bröstet och halsen. På dessa ställen har han inte så mycket mollusker så jag undrar om jag vågar hoppas på att det ska gå bra. Men hittills har det tydligen inte kliat så mycket så jag ska inte ropa hej ännu. Ska ta mig en rejäl titt på honom om en liten stund.

I går hade vi julpyssel på den ena skolan som jag jobbar på, det var en mysig dag och vi hade det trevligt, jag tror att eleverna också var nöjda, de gjorde så fina tomtar. Det var julbord så jag fick lov att äta lite god mat till Lunch också.

Har börjat oroa mig för att vi inte kommer att hinna färdigt med Alexanders rum innan jul, som vi hade tänkt oss. jag kan för tillfället inte göra något själv, utan väntar på att vi ska hinna sätta upp de tre gipsskivor som ska bytas ut. Har ju äntligen köpt en säng till Alexander och ett skrivbord till Rebecca så det vore hemsk skoj att hinna få det i ordning, det är ju tänkt som julklapp. Det var snurrigt innan jag bstämde mig för att åka till IKEA för att köpa lite av sakerna och hämta den på Blocket funna sängen, men nu känns det bra. Det blir inte så mycket leksaker till jul utan istället skrivbordslampa, papperskorg, häftig tejphållare, anslagstavla och annat till Rebecca. Alexander får plastbackar till leksakerna, lite kuddar att ha i utrymmet under sängen, några nya lampor mm. Ser fram emot att får göra i ordning det. Har vi otur sp blir det inte förrän till mellandagarna, man jag önskar verkligen att vi hinner. Vi är ju lediga båda två i några dagar innan jul. Marcus har semester från måndag, jag slutar på onsdag. Men det är mycket som ska göras. Städning, julklappsinköp, julgran måste också fixas mm mm. Det börjar kännas lite tight om tid. Jag får väl rapportera om läget senare.

Planen är att jag och barnen i dag ska kunna ta oss till Lidköping för att fixa lite småsaker. Barnen får väl sitta i bilen, eftersom i alla fall Alexander smittar, ska kolla på olika lösningar under förmiddagen. Ska försöka få iväg ett nytt paket till USA och Eva, nu har äntligen knapparna till "footsacken" till sulkyn kommit så nu har jag möjlighet att skicka de sista sakerna. Dår väl se hur det går.

Nu måste jag ta tag i livet, dagen rusar ju i från mig annars.

3 comments:

Prinsessmamman said...

Skönt att slippa sjukdomsutbrott på julen!

Ulle och familjen said...

Jo, så sant så.
Lillebror har dock inte varit lika gnällig och "kliig" som storasyster och varit betydligt lättare att ta hand om. Tänk så olika det kan vara.
Båda kommer att vara friska till jul, även om prickarna fortfarande kanske syns.
Nu går vi in på sista veckan då!
Ses på tisdag.

Ulle och familjen said...
This comment has been removed by a blog administrator.