Sunday, December 10, 2006

Ja så var det dags!

I dag kom så de prickar vi länge letat efter.
Så gott som alla barn i gänget har haft vattkoppor och nu var det vår tur att få det. Jag upptäckte prickarna nu i kväll. Det var ju väntat att hon skulle få det, och jag ville att hon skulle få det. Det är bättre att få det när man är lite yngre än när man blir lite äldre. Jag tycker också att det är bättre att få det när man går på dagis för missar man inte så mycket. Det är värre att vara sjuk i drygt en veckan när man börjat skolan.
Nu är det så att det aldrig riktigt passar när det väl dyker upp. Rebecca kommer att missa Lucia firandet med dagis på onsdag. Hon som har övat på på sångerna och sjunger dem här hemma för oss. Som tur var fick hon gå lite lucia med dagisbarnen i veckan som gått. De brukar vara ute och sjunga för de äldre veckan innan lucia och så gjorde de även i år. Men uj uj, det kommer att gråtas krokodil tårar när det går upp för henne att hon inte kan vara med de andra på onsdag. Hon var ledsen redan i kväll för att hon inte skulle få gå till dagis i morgon.

Det är i alla fall en tröst att hon gillar dagis så mycket att hon blir ledsen när hon inte får gå dit.

Vi får väl se hur veckan blir. Hoppas nu bara att de inte blir allt för sjuka. När Alexander får det får vi se. Om han håller samma tidtabell som de flesta andra så blir det på julafton. Det låter väl bra!

2 comments:

Prinsessmamman said...

Det går även på vårt dagis men barnen är friska och krya! Jag letar prickar, tycker precis som du att det är bättre att de kommer nu men icke... har försökt smitta barnen flera gånger utan resultat...

Ulle och familjen said...

Så var det för oss också, vi är nästan de sista i gänget som fått det. Nu återstår det bara att se vilken dag det bryter ut på lillebror. Om mina berräkningar stmmer så ligger julafton risigt till. De flesta har ju haft det så det förändrar inte våra planer för julen, men om han har västa kliardagen på julafton eller juldagen så är det ju inte roligt!

Men nu har vi laddat med alla preparat vi har hör att man kan använda sig av vid vattkoppor. Det finns dock ingen behandling för koppor i munnen. Rebecca är inte strålande glad, som du förstår. Tur att det bara är några dagar som det kliar som värst!

Ha det så bra! Ses väl i nästa vecka, om nu inte lillebror får koppor tills dess!