Sunday, October 01, 2006

Mycket att berätta

Hos oss är det söndagkväll, klockan är halv 11 när jag börjar skriva detta. Hemma hos er i sverige är klockan halv 5 på måndags morgonen.

Jag får väl börja med att skriva om går dagen. Vi åkte som jag skrev tidigare hemmifrån stax efter klockan 8 på morgonen. Vi åkte först mot Air&Space museum, som ligger helt nära Washington Dulles Flygplats. Vi tittade på flygplan och en rymdfärja. Det var spännande. Marcus, Micke och Majlis gick på en filmvisning medan jag, mamma och barnen gick runt på museet, som är en ombyggd hangar. Vi åt på museet innan vi åkte vidare. Vi tog bilen in mot staden för att hitta en "Metro" station där vi kunde parkera och ta "Metron" in till Smithsonians, ett område där det finns massor av museer och andra roliga saker att titta på. Vi stannade i ett område som heter Vienna och hittade parkering. När vi klev av Metron så var vi bara några kvarter från Vita huset. Vi gick dit för att ta kort från baksidan av huset. Sedan fick vi oss en liten promenad för att ta oss till framsidan. Det finns mycket säkerhetsanordningar runt huset plus att det sinna flera hus som ligger bredvid så kvarteret är ganska stort. Vi stannade i alla fall på baksidan och tog kort där också.

Vi fortsatte till området bakom Vita huset. Det finns Washington monument med sin obelix och cirkeln med flaggor. Det finns många monument i det området och vi fick gå en hel del för att kunna ta kort på det mesta. Jag kommer inte att skriva om alla monumenten här men när jag kommer att lägga in korten på Shutterfly senare i veckan så kommer jag att försöka skriva vad monumenten heter

När vi tillsist kände oss nöjda, efter att ha fotograferat "Capitolium",så tog vi Metron till Pentagon City. Det är stationen efter Pentagon. Där finns en Mall så där stannade vi för att äta. Det var ingen ide att försöka se Pentagon för klockan var för mycket, det var redan mörkt då.

Vi kom tillbaka till bilen vid halv 10 tiden och hemma i Charlottesville strax före midnatt.

I morse kom dock alla i väg till kyrkan, och i tid dessutom.

Efter mötet åkte vi hem. Det var kaffedags för damerna och herrarn skulle till en affär för att köpa en MP3-spelare åt Micke.
Vi satt ute i solen en stund och sedan åkte vi till en annan affär för att köpa blöjor, en ny resväska och lite annat. Har fått lov att skicka med en väska eller två med mamma och Majlis när de ska hem. Det vore bra. Då minskar trycket lite på våra väskor när vi ska hem. Risken är nog annars att vi får betala extra frö övervikt på väskor eller extra för extra väska.

Efter vår tur till affären åkte vi hem för att äta lite, sedan bar det av till en äppelgård som ligger i trakten. Det skulle vara "Äppelskördsfestival" där. De sålde en massa äpplen av olika sorter och även pumpor. Vi stannade inte där lika länge som vi tänkt och passade då på att åka ner till "Rotundan" som ligger på universitetsområdet. En liten promenad där och sedan tillbaka till bilen.

Vi var ju bjudna på middag hos Eva med familj klockan 6 och vi kom dit lite sent. Eva bjöd på stek, potatis, champinjonsås och lingonsylt. Det var ganska tyst när vi åt till en början. Sedan kom det nöjda kommentarer från alla runt bordet. Bättre söndagsmiddag får man leta efter. Alla tyckte vi att det var jätte gott.

Vi hade alla en trevlig kväll hos familjen Elm, alla pratade svenska så ingen var lämnad utanför. Det var roligt.

Nu har klockan hunnit bli över 11 och det är dags att avsluta för idag.

Vi har inga planer för de närmsta 2 dagarna,så vi får väl se vad vi hittar på. Kan inte förstå att de redan ska åka hem på onsdag. 10 dagar går fort.

No comments: