Saturday, September 09, 2006

En lugn lördag

Det har blivit lördag kväll, jag saknar verkligen våra lördagskvällar hemma i Sverige. Det var den kvällen i veckan då man passade på att bjuda hem vänner eller om man inte hunnit bjuda hem någon hade förmånen att bli bortbjuden till någon av sina vänner. Ibland satt man hemma och myste med familjen. Här är det annorlunda, lördagkväll känns lite som vilken kväll i veckan som helst, med undantaget att man haft en skön ledig dag med familjen innan. Det ska bli kul att komma hem och kunna bjuda hem sina vänner för en trevlig kväll igen. Saknar er alla!

En slö lördag har det varit, vi gjorde inte många knop på förmiddagen och tillsist så tog vi oss till parken som ligger en bit här ifrån. Barnen sprang sig svettiga och tjöt av skratt på den stora lekplatsen. De njuter av att göra av med sin energi.
Efter att vi varit i parken tog vi vägen till En av affärerna för att köpa lördagsgodis. Alexander somnade nästan när vi åkte hem, men Marcus gjorde sitt bästa för att hålla honom vaken och det lyckades. Barnen var svettiga och lortiga så de fick ta ett snabbt bad innan maten. Alexander som inte ätit så bra under dagen var hungrig och åt med stor aptit.

Nu sover dock de båda yrvädren, i morgon måste vi gå upp ganska tidigt för att att vara en söndag. Mötet är flyttat och börjar klockan 9 istället för 10. Detta för att antalet besökare ökar när universitetet startat och de behöver ha två gudstjänster varje söndag. En klockan 9 och en klockan 11. Vi behöver inte gå på den tidiga men det är då som flest barnfamiljer går plus att man får mera tid över resten av dagen. Det är ganska bra att kunna börja med maten i vettig tid också. Kanske är det detta som lyckas vända tillbaka vår tidsuppfattning.

1 comment:

Prinsessmamman said...

... eller så ligger man kvar i sängen och njuter av sovmorgonen!! =)