Tuesday, September 05, 2006

Sista dagen

I dag är sista dagen i Kalifornien. Vi har varit till stranden på förmiddagen, vi åkte i stället för att gå, vi tog en strand som vi har åkt förbi tidigare. Vi tänkte att den kanske var bättre för barnen. Det hade den kanske varit om det inte hade varit så stora vågor. Marcus fick ta bilen tillbaka till huset för att hämta videokameran. Vi badage i två timmar, stackars Alexander ville fortsätta att bada trots att han frös som en dåre. Det fanns inga badvakter idag, igår måndag var det "Labour Day" här, det är en helgdag. Efter det anses badsäsongen vara över, så då jobbar inte badvakterna längre. När vi kommer tillbaka till Charlottesville kommer poolen att vara stängd av samma anledning. Säsongen är över. Men här är det i alla fall varmt, så att bada var inga problem.

Jaghar laggt ner det mesta i våra väskor, ska packa det sista i kväll och lägga ut en del väskor i bilen. Vi kommer att behöva åka tidigt i morgon. Planet går klockan 9 på morgonen, det tar 1 timma att åka till flygplatsen om det inte är för mycket trafik. I USA är det precis somi filmen man jobbar 9 till 5, så före och efter dessa klockslag är det rusningstrafik. Vi kommer att försöka att åka redan för klockan 6 i morgon bitti, då vet vi att vi säkert kommer dit i tid och förhoppningsvis har Dave det inte allt för jobbigt på vägen hem.

Innan vi lägger oss i kvällska vi städa rummet, bilen och toaletten, annars så har vi inte mycket att göra.

Jag och Heather skulle gå en promenad i eftermiddag, men är det något som vi upptäckt med våra nya väner så är det att de verkar ha en knepig tidsuppfattning. Klockan är nu halv 6 och hon har fortfarande inte kommit ner så att vi kan gå. Jag vet inte hur länge affärerna har öppet, så det kanske inte blir någon promenad ner till stan, i alla fall inte för att titta i butiker.

I går tog vi ut dem på middag, de ville ju inte ha någon etalning för att vi bor här så det var verkligen det minsta vi kunde göra för dem. De fick välja ställe och valde en hamburgerrestaurang som ser ut precis som på 50-60 talet. Till och med de som jobbade där var klädda tidenligt. Utanför stod det häftiga bilar parkerade som ökade på känslan av 50-60 tal. Vi åt och hade en trevlig kväll.

Nu får jag nog fortsätta med att städa om vi ska bli klara innan det blir sent, vi vill ju komma i säng i vettig tid i kväll eftersom vi ska gå upp tidigt.

No comments: