Monday, September 04, 2006

Los Angeles

I dag har vi varit ute och åkt. Vi bestämde oss för att ta en sväng till Los Angeles, det tar ca 1 timma att åka dit. Vi åkte först till en del av staden som hater Santa Monica, vi parkerade bilen och tog lite bilder över stranden, den var enorm. En bit bort fanns en pir och på den fanns det ett tivoli men pariserhjul och berg och dal bana. Vi gick inte till piren, den låg en bit bort. Vi givk innåt staden och stannade på ett ställe för att äta, de hade de godaste pizzorna jag ätit på länge. Efter maten gick vi till en gågata i Santa Monica, det var gott om folk och roligt att se alla gatuartister. Det som var mindra roligt att se var alla utslagna och uteliggare som syntes överallt. Snacka om två skilda världar i en. Rika och fattiga på samma plats.

Efter vår promenad gick vi tillbaka till bilen, planen var att åka till Beverly Hills och Hollywood. Vi tog Santa Monica blv, rätt genom stan, vi passerade Beverly Hills, såg den berömda skylten, men stannade inte och vi åkte inte runt och såg kändisarnas hus. Vi åkte vidare på Melrose ave, kom så småning om till HollyWood. Såg ytterligare en känd skylt, men den låg en bra bit upp på en av kullarna. Det började tätna i trafiken och vi hade inte så mycket bensin kvar. Vi var nöjda, vi hade sett en hel del, barnen började tröttna på att åka bil och det var SÅ varmt. Ingen AC är jobbigt i 30-35 graders värme. Eftermiddagarna är så varma här.

När vi kom "hem " så bekräftades mina misstankar, David och Heather tycker nog att vi är lite ivägen. De är inte vana vid barn, men de gillar dem. Härom dagen råkade David trampa på en av Alexanders leksaker som låg på andravåning, där de bor. Det gjorde förstås ont, det förstår jag. Så han tog fram en låda som vi kunde lägga barnen leksaker i. Egentligen skulle deras leksaker inte ligga uppe hos dem, men vi använder ju det utrymmet också eftersom vi äter där.
Det finns en TV nere hos oss i vårt rum men det finns ingen video så barnen har kollat på video och DVD där uppe. David och Heather har satt på filmer åt dem, de har en hel del barnfilmer. I dag när vi kom hem undrade de om barnen kanske kunde titta på TV nere hos oss i fortsättningen.

Jag har lätt för att kännamig obekväm i olika situationer, så jag trivs inte riktigt som läget är just nu. Det är väl tur att vi snart ska åka här ifrån. Förmodligen hade de räknat med att vi skulle vara på stranden hela dagen, men eftersom vågorna är så stora så har vi inte badat fullt så mycket som vi själva tänkt oss. Vi kan förståss vara på stranden ändå, så vi får väl försöka att hålla oss undan de resterande två dagarna. Vi visste inte att vi skulle bo i deras källare eller att de skulle vara hemma hela dagarna. David är från Australien och har inget "Green card" så han får inte arbeta här ännu. Heather vet jag inte riktigt vad hon gör, men jag tror att hon ska försöka att starta upp ett eget företag inom data, hemsidor och liknande.

Nå ja jag ska inte klaga, vi har fått bo här gratis i två veckor, det har varit jätte trevligt att vara här.

Det finns nya bilder igen. Vi har tagit bilder på stranden och när vi åkte till Loas Angeles.

Klicka på länken Album här bredvid, använd lösenord. Brohedeiusa, klicka på slideshow. JAg tror att man kan ändra på hastigheter vad gäller slideshowen om man vill att bilderna ska bläddra snabbare.

No comments: