Saturday, August 26, 2006

Bättre sent ....

Det är lördag förmiddag här i Laguna Beach. Vi ligger för tillfället 9 timmar efter er itiden. Så när klockan nu är 11 här så är klockan redan 8 på kvällen hemma i Sverige.

Vi har tagit det lugnt sedan vi kom hit. Vi var och badade i onsdags förmiddag, strnden ligger bara 150 här i från, men man måste gå ner för en ganska lång trappa för att komma ner till stranden. Det finns stränder utmed hela staden men vi har faktiskt bara varit vi en. Den som vi varit vid var fin, men kanske inte den bästa för barnen. Det blev relativt djupt ganska snabbt. Och eftersom de inte är vana id vågorna så kändes det lite läskigt. Vi kommer nog att se om vi kan hitta en lite bättre strand för barnen. Vattnet var inte särskillt kallt så det var skönt att bada.

Det är ofta lite disigt på morgonen men det klarnar upp frammåt förmiddagen. Här är det varmt och skönt, det är tillskillnad från Charlottesville en torr värme och inte alls lika fuktigt. Det tycker jag är skönt.

Vi bor i källaren hos David och Heather, det är inte så stort men vi trivs bra. Det är ett 80 år gammalt hus så det är inte av modernaste snitt, ingen AC osv. Men huset ligger uppe på en liten kulle så det kommer hela tiden lite vind från havet.

Laguna Beach är egentligen inget ställe för mig, det kryllar av rika, trendiga människor, det är en liten stad, men liv och rörelse hela tiden. Vi bor precis bedvid en av de två större genomfartsgatorna i stan, vilket innebär mycket trafikbuller och brandbilar och ambulanser. Så fort man krockar i detta land så kommer polisen, ingen åker från plasten utan att polisen varit där. Så en liten olycka kan ta tid.

Där vi bor i Charlottesvill är det mycket tystare och lugnare, saknar det lite. I Charlottesville tvekade jag inte att köra bil redan samma dag vi kom, men i Los Angeles.... där tror jag inte att jag vill köra bil. Vi får väl se om vi kommer in till stan. Det vore ju synd om vi inte skulle se Los Angeles när vi bor så nära.

I nästa vecka ska vi hinna med mycket, vi ska åka en dag till Disneyland, som ligger ca en timmas bilresa här i från. Vi kommer förmodligen åka till San Francisco några dagar också. Så nästa vecka blir det fullt ös, innan vi åker till baka till Charlottesville onsdag, veckan där på.

I dag har vi varit till "Farmers Market", en liten marknad som brukar vara på lördagar nere i stan. Då kommer odlarna in till stan och säljer det som de odlar. Vi köpte så goda nektariner och vindruvor. Sagolikt goda.

Det drar i hop sig till lunch och middagslur, efter det ska vi se om vi kan ta oss ner till stranden för ett eftermiddagsdopp i det blå.

Ska försöka att skriva lite varjedag somvi är hos David och Heather, men när vi är i San Francisco tar jag nog lite paus.

Våra mobiltelefoner tar emot sms men vi kan för tillfället inte skicka några sms, jag mailar eller smsar via datorn.

3 comments:

Anonymous said...

Hej låter som en intensiv men väldigt spännande resa för er. Här i Götene är det mulet och en helt vanlig söndag så inte alls att vi är avunsjuka. Låter mest varmt och jobbigt!! Nä ha de gött nu vänner.Förresten om Ulle ej vill köra bil då är det nog helt enkelt mega krångligt!

Prinsessmamman said...

Jag hade en kompis som var au-pair i Laguna beach!!

Ulle och familjen said...

Tänk vad världen är liten!