Wednesday, August 23, 2006

Snett

När jag läste min senaste blogg insåg jag att jag måste skrivit den så sent i måndags att det faktiskt var tisdag. I går tisdag skrev jag inte alls.

Vi har nu kommmit fram till Kalifornien. Det tog sin lilla tid att åka hit, men nu är vi här. Det där med tiden är så knasigt. I sverige är klockan just nu halv 5 på eftermiddagen, ni ligger för tillfället 9 timmar före oss. I Charlottesville är klockan halv 11 på förmiddaen och här är den halv 8 på morgonen. Försöka att förklara det för våra barn är inte lätt.

Planet skulle lyfta 10 över 6 i går kväll, men klockan blev 7 innan vi kom iväg. Så istället för att vara framme klockan 9 lokal tid, så landade vi vid 10 tiden. Sedan skulle vi vänta på bagage, att ta sig ut ur parkeringen tog också tid. Att sedan ta sig från flygplatsen till huset där vi ska bo tog ytterligare 1 timma. Så vi var inte framme förrän klockan var strax före midnatt. Då var vi lite hungriga och mycket trötta. Klockan var ju egentligen 3 på natten för oss.

Flyget gick annars ganska bra. Alexander somnade ganska snabbt och sov hela resan. Rebecca var vaken större delen av resan men sov sista 2 timmarna. Det var skönt att de kunde sova, andra barn på planet hade det inte lika lätt och störde de andra passagerarna. Nackdelen med att sova på planet var dock att de vaknade när vi kom fram och var vakna en del av resan från flygplatsen. I dag har de vaknat väldigt tidigt eftersom de inte förstår tidsomställningen. Men detta är väl bara en försmak av vad vi kommer attt uppleva när vi ska hem till Sverige igen.

Det verkar ju som om vi kommer att ha tillgång till internet så jag kommer att kunna fortsätta att maila och blogga nästan som vanligt. Det enda som är annorlunda nu är att vi ska samsam omen dator i stället för att använda oss av två.


Kontollerna på flygplatsen var inte lika genomgående som när vi reste in i USA, vi behövde inte gå igenom massa kontroller och visa alla papper osv. Däremot så var de stenhårda på att man inte fick ta med vätskor eller gele in i kabinen. Vi fick hälla ut allt vatten somvi hade med oss, när vi kom till kontollen så uptäckte de att vi hade en liten flaska med "handdesinfektions gel", så den tog de, vi hade en flaska med linsvätska, eftersom vi inte ville gå igenom samma historia med linsproblem som förra gången, den tog de. I våra vattenflaskor som vi har skaffat här så finns det en stav att sätta i som man kan frysa först. De skulle vi ha lagt i våra resväskor, men de hade hamnat i handbaggaget så de tog de. Men annars gick det bra.

Vi ska bo i ett rum i källaren hos Dave och Heather, det finns en stor säng som jag och Marcus delar och sedan två vanliga sängar till barnen. Sedan är det liksom fullt. Det är så snällt av dem att vi får bo här, gratis. Rummet är inte stort och det finns ingen AC så det blir säkert varmt under dagen. I går när vi kom hit så var det kanske inte så varmt men å andra sidan fuktigt. Alla sängkläder och kuddar kändes fuktiga, inte så jätte mysigt, men det ska nog gå bra. Det är ju bara 2 veckor, sedan är vi tillbaka i Charlottesville igen.

Dät är när vi kommer ut så här och bor lite enklare som vi verkligen förstår att uppskatta hur vi bor i Charlottesville, vilken enorm tur vi har haft, huset där är ju hur fräscht som helst.

Vi får väl se om jag skriver ytterligare en gång i dag, det beror på vad vi hittar på idag och hur orken är i kväll. Det börjar nog bli dags för att kolla upp frukosten. Barnen har varit vakna en LÅNG stund och börjar gå mig på nerverna. Marcus sover fortfarande och man vill ju inte störa Dave och Heather. Det är inget stort ställe så det kommer nog att vara en uplevelse för dem att att ha två stökiga barn omkring sig.

Hm...undrar om jag ska duscha inna vi kommer frukosten eller efter?????
Får fundera lite så får vi se hur det blir.

1 comment:

Anonymous said...

Det är bara ni två som har så lätta barn så de somnar i planet och sover halva resan!!Var glada för det mina vänner.