Saturday, August 12, 2006

Utflykt

Vilken dag vi har haft!

Vi började dagen med att äta frukost som sig bör. Vi väntade med spänning på att få kontakt via datorn med Brohedes i Götene. Oliver ville prata med oss. Rebecca tyckte att det var så spännande. Och så var de där, vi pratade lite med farfar och fick reda på att Oliver inte kommit dit ännu. Vi passade på att trixa lite med kameran så att vi skulle kunna se varandra när vi pratade. Marcus fick till slut lite ordning på det hela och sen gick det bra. Rebecca fick prata med Oliver och Therése och farmor och farfar förstås. Sedan fick Marcus prata lite och sedan var det min tur. Tänk att det är så roligt att kunna prata och se varandra på samma gång. Det var hemskt roligt att kunna prata lite och få reda på lite nytt hemifrån. Båt inköp och annat matnyttigt.

Efter att ha pratat i säkert närmre en timma var det dags att säga hej då för denna gången.

Efter vårt samtal med Sverige började plocka i ordning på saker som vi skulle ta med på vår utflykt. Vi kollade lite på kartor och tog med oss en stor och en liten karta. Vi stuvade in packning och barn i bilen och gav oss iväg. Klockan hade blivit närmare 12 innan vi ko iväg tror jag. Vi var ganska säkra på vart vi skulle. Vi körde en bra bit och var helt hänförda av den helt otroliga miljön. Så grönt och lummigt, man kunde inte låta bli att titta och njuta. När vi åkte ett tag kände jag ändå att det var något som inte stämde. Jag började titta på kartan, men kunde inte hitta vart på kartan vi befann oss. Vi körde lite till, men fick tillsist vända eftersom vi kände att vi liksom "kört ur bild" (om ni kommer ihåg den lilla filmsnutten) .Vi befann oss liksom inte på vår karta längre. Vi vände och hittade en turistbyrå. Och mycket riktigt, som vi själva redan misstänkt på var vi på väg 29 på väg söder ut istället för på väg 250 väster ut. Vi fick köra tillbaka en bra bit och sedan svänga in på en annan väg som så småning om tog oss dit vi från början tänkt oss. Det var väl en omväg på ca 45 minuter eller mer, men vi fick i alla fall se en hel del nya vyer. Tillsist så kom vi då till national parken som varit vårt mål från början, Shenandoah National Park. Vi betalade och började vår resa genom parken.

Det var en svindlande väg som krängde sig fram genom terrängen, det gick mest uppför eftersom vi var på väg upp i bergen, men ibland gick det nerför också. Vi tog mycket bilder´och jag har lagt in en del på "shutterfly" men inte alla, de flesta korten blir ganska lika varandra och gav ändå ingen rättvis bild över vad vi såg. Det var fantastik utsikt och ibland svindlade det för ögonen när man säg ravinerna vid vägkanten, dessa var dock svåra få några bra bilder av. Det fanns många ställen att stanna på utmed vägen och vi stannade på några och hittade en trevlig liten plats där vi åt våra medhavda smörgåsar. Efter vårt stopp, åkte vi vidare upp genom bergen, plötsligt slog det oss att vår långa väg till parken gjort att vi faktiskt inte hade överdrivet med bensin i tanken. Vi oroade oss i onödan, det fanns faktiskt en liten tankstation uppe vid en restaurang. Vi kunde pusta ut och fortsätta genom bergen. Tillsist nåde vi platen som var vårt mål. South River, där skulle det enligt uppgift finnas en lagom lång vandringled för en barn familj och det skulle också finnas ett vattenfall. Vi började vår vandring som gick nedåt, nedåt, nedåt. Det var inte allt för jobbigt och det har inte varit så extremt varmt idag. Träden skuggade stigen så det var ganska behagligt. Vi tog oss ner till en liten bäck där många innan oss stannade. Vi vart lite besvikna, och trodde att detta var det lilla vattenfallet. Vi bestämde oss för att ta lite bilder och sedan vända tillbaka. Vi träffade dock på några som berättade att vattenfallet fanns en bit bort. Vi fortsatte att gå. Vi turades om att i omgångar bära barnen. Det var allt svårare för Alexander att gå eftersom det bitvis var väldigt stenigt. Rebecca ville inte heller gå. Så det var en tuff vandring. Efter mycket stånk och stön kom vi så fram till den lilla utsikten där man kunde se det lilla vatten fallet. Det var i sanning inget stort vatten fall, men det var fint. Alldeles bredvid utsikten låg det två skallerormar, den ena var svart och den andra lite brunare i färgen. Det verkade som om de låg och vilade, de låg en bra bit i från varandra och lite gömda. Vi hade förmodligen aldrig sett dem om det inte vore för att folk som redan var vid utsikten sett dem.

Efter att ha fikat lite godis vid utsikten, började vår mödosamma promenad uppåt. Den var helt otroligt jobbig, jag var helt färdig när vi kom upp, och om sanningen ska fram var jag helt färdig långt innan vi var uppe också. Får väl skylla på att jag långa bitar hade Alexander på axlarna. Marcus fick bära Rebecca emellanåt, men trots att hon var trött och gnällde en del så var hon jätte duktig och gick en hel del själv.

Det kändes som om det tog en hel evighet upp till parkeringen och vår bil, men tillsist så var vi ändå framme. Vi satte oss i bilen och åkte hemmåt, den rätta vägen denna gången. Det gick så mycket fortare.

Trots att vi var smutsiga och svettiga åkte vi till Cici´s och åt, vi var så hungringa. Hade ju bara ätit frukost och en dubbelmacka på hela dagen, klockan var nog sex, halv sju när vi kom till restaurangen.

Nu är klockan snart tio, barnen sover sedan en bra stund och jag tror att Marcus också har somnat, han duschade och lade sig i sängen för att lyssna på sin CD-bok. Själv har jag pysslat med datorn. Har lagt in alla bilderna på mitt konto på shutterfly och laggt in ett axplock av bilderna på den sidan som ni kan komma åt. Det tog en liten stund, sedan har jag skrivit ett mail och nu bloggar jag. Det ska bli så skönt att ta en dusch och sedan krypa ner i sängen. Var väldigt nära att somna när jag nattade barnen.

Vill du titta på bilderna som jag lagt in men inte vet hur, så ska jag tala om hur du kan göra.

Gå in på sidan: http://brohede.shutterfly.com eller klicka på länken på min bloggsida som heter album.
Logga in med : brohedeiusa.
Välj album, det finns flera stycken nu. När du valt album klickar du på "slideshow" knappen så kommer alla bilderna i ett bildspel.

1 comment:

Anonymous said...

Det låter som en spännande dag för familjen! Ni fick ju rejält med träning också. Det var väldigt roligt att se alla bilderna, men vilken färg på glassen!! Vilket fint hus ni bodde i, ljust och fräscht, verkar perfekt för er.Kram fam. bertilsson