Sunday, August 27, 2006

Hej hopp

I dag är det söndag och för första gången sedan vi kom till USA har vi inte varit i kyrkan. Vi bestämde oss för att åka till IKEA. Det finns 3 stycken i området. Marcus tittade och hittade den som han trodde var närmast. Det tog sin lilla tid att ta sig dit, men till sist så. Det var 3 våningar så ett ganska stort IKEA, det såg ut som hemma, fast priserna såg annorlunda ut. Dollar ser så lite ut. Men när man tar det gånger 8 så brukar det rätta till sig. Det fanns tyvärr ingen riktigt restaurang på denna IKEA, men det fanns en Bistro, så vi fick våra köttbullar med potatis, sås och lingonsylt i alla fall. Har inte sett Alexander äta med sådan aptit på länge. Vi köpte lite smått och gott i "sverige butiken", choklad, bilar mm. Det var gott.

När vi åkte till IKEA så åkte vi vägen som går utmed kusten, och på hemvägen tog vi den snabbare vägen som går en bit in från kusten. Plötsligt så såg vi ett IKEA till, vi hade alltså inte åkte till det närmsta, men det gjorde ingenting, det var bara trevligt med en liten utflykt.

Det blåser för mycket i dag för att vi ska kunna gå ner till havet och bada, det blåser mer än i går och i går var vågorna rejält stora.

För första gången sedan vi kom hit så har det kommit en våg i vår väg. Efter stor tveksamhet ställde sig Marcus på vågen och bad mig sedan att omvandla de amerikanska pounden till kg. Det måste vara fel på den vägen säger jag bara. Det verkar inte troligt att min make skulle ha gått upp ca 10 kg, då skulle han ju inte kunna ha kläderna han hade när han kom hit. Att vi båda har gått upp är uppenbart, men inte 10 kg!!!!!!! Vad vågen visade för mig vågar jag inte säga men läget var lika illa för mig. Vågar inte riktigt tro att det är så illa!!!! Men jag tror att det är dags att ändra på lite matvanor så fort vi kommer tillbaka till Charlottesville igen.

NU börjar det dra ihop sig till lite mat igen, om man nu ens vågar tänka tanken! Hu.

3 comments:

Anonymous said...

hej ulle och familjen!
Hoppas allt är gott med er! Här på tallbacken är det huvudet upp och fötterna ner. Jobbat som vanligt idag och varit på personalmöte ikväll. Vi har pratat om er och vi saknar er! Men det är snart höst och då får vi träffa er igen. Spännande att läsa om era dagar och aktiviteter. Var rädd om er och ha det gott! kram Claessons

Prinsessmamman said...

Men det ÄR ju så gott med mat!

Ulle och familjen said...

Haha, jo det är gott med mat. Om man bara kunde äta lite mindre av den!!