Tuesday, July 11, 2006

30 juni

Det har blivit fredag och vi har ätit frukost, duschat, fixat hår mm. Fick ett gott skratt när jag skulle föna håret. Min fön fungerade väl si sådär. Den gick inte på rätt volt, så den bara pustade lite. Det blev inget hår torrt med den.
Om den stund ska vi ge oss ut i värmen för att fixa med lite saker. Vi letade rätt på en mataffär i går som heter Kroger. I dag är det bilpapper och telefoner och lite annat som måste ordnas.
Mamma ringde klockan tio över sex i morse, vi sov fortfarande, men barnen vakande inte av signalen. Hon viste inte att klcokan bara var sex hos oss. Hon var hemma på lunch. Fast jag inte varit borta mer än lite drygt en dag var det skönt att få höra hennes röst. Hon kändes nära. Tänk om hon kunde vara här med oss. Hon skulle göra stora ögon i affärerna, de är stora och har allt. Hennes lilla specialavdelning bleknar. Nu måste jag ta fram kartan, måste se vart vi ska.

Nu är vi ute och vimsar på stan. Marcus kollar banken efter som det kostar pengar för oss att använda våra svenska visakort. Att göra några få men stora uttag och sedan ha mycket kontanter känns inte så tryggt. Om vi kan öppna ett konto på en bank här så kan vi använda ett vanligt bankkort.

Nu har vi varit på Bank of America, det tog lite tid, men det gick bra. Vi har nu skaffat oss nya amerikanska mobilnummer så att vi kan ringa lite här. Har ingen fast telefon i huset.

Sitter för andra dagen med telefonkatalogen och kartan. Försöker att hitta lite det kommer säkert att ordna sig, men just nu känns det lite rörigt, svårt att hitta. Om en stund ska vi leta efter DMV, för att fixa med plåtar till bilen. Någongång mellan 19 och 20.30 kommer Cody, han vi hyr av kan man säga. Han ska vara här i helgen. Vi måste nog plocka i ordning lite, det blevlite rörigt när vi skulle packa upp.

Klockan har blvit 19 och vi har varit ute ytterligare en gång. Vi har kollat runt lite men jag tror att jag får ge mig ut själv någon kväll och spana mera. Vi hittade en bälteskudde till Rebecca för ett bra pris, men de var slut. Hon har ingen nu och dessutom så tänkte vi att Alexander kanske kan sitte på den vid matbordet, eftersom vi inte har någon barnstol.

Vi bor ganska bra, vi får väl se om det kommer hit någon mer som ska hyra ett rum i höst. I augusti kommer Cody för då börjar skolan. Det blir spännande att se hur det blir då.

På första våningen finns ett vardagsrum med soffa och TV, inte särkilt stort, men det räcker. Köket är pyttelitet men matplatsen relativt rymlig, innan för matplatsen finns ett ganksa stort sovrum och ett litet badrum. På andra våningbor vi, där finns två rum och ett badrum. I källaren finns tvättstuga och Codys stora rum, ungefär som vår gillestuga. Huset har heltcäkningsmattor på de flesta ställen men inte i köket, vid matplatsen och inte i badrummen. Soffan är full av hundhår, vi får se om vi skaffar något att lägga över den. Det mesta i köket behöver diskas innan man använder det, men det ordnar sig.

Nu vet vi vart nyckel till poolen finns, så i morgon går vi nog och badar, det är så varmt så det kommer nog att bli skönt. Rebecca har frågat efter poolen flera gånger.

1 comment:

Prinsessmamman said...

Usch, sunkiga soffor är ingen hit...