Sunday, July 30, 2006

Vilken dag!

Vi började dagen med ett besök i kyrkan. Det gick riktigt bra idag, barnen hade kul li källarvåningen och vi hade tid att lyssna på gudstjänsten. Rebecca hade bestämt att jag skulle hämta henne där hennes grupp var. Det tog en lång stund innan hon såg att jag kommit, hon var fullt sysselsatt med att rita och klistra. När jag kände någon krama min ben förstod jag att Alexander hade kommit i fatt mig. Marcus berättade att vi var bjudna på middag hon en dam i församlingen. Oj! Det visade sig att damen i fråga hette Eva och var från Sverige!! Det är inte alltid en så stor värld vi lever i. Tjejerna nere i söndagsskolan hade frågat henne om hon inte kunde prata lite svenska med den lille killen som klättrade på allt. Han skulle ju vara från Sverige. Eva blev lite fundersam och fråga om han verkligen var från sverige. Här tar de ofta fel på Sverige och Schweiz. Hon pekade på en leksaksfrukt och frågade Alexander vad det var. Äpple sa han, förvånat. Här kom det en okänd människa och pratade svenska med honom! Hon fick säga åt honom att sluta attklättra och talade om för fröknarna hur man sa det på svenska. Om det hjälpte vet jag inte.

Hon kom ursprungligen från Göteborg, eller snarare Mölndal och hade även bott ute på Vara-slätten. Hon och hennes barn och man bodde i USA för andra eller möjligen tredje gången. Hon bjöd oss på stek och potatismos med sås och lingonsylt. Det var så gott!!!!!! Vi pratade bort flera timmar, vi pratade om allt möjligt, det fanns så mycket att prata om. Rebecca och Alesxander var förtjusta över att kunna prata svenska och bli förstådda. Evas barn var dock lite äldre, men de var väldigt hjälpsamma och tog hand om både oss och barnen.

De senaste dagarna har Rebecca börjat fråga efter att få en hund när vi kommer hem. Både hon och Marcus är ju allergiska mot pälsdjur så idén är väl inte så jätte bra. Eva hade en liten hund och Rebecca som vanligtsvis är väldigt reserverad mot hundar bad helatiden om att få gå ut till hunden. Det fanns gott om leksaker eftersom Eva var fostermamma åt 2 barn, som inte var där i helgen plus att hon tar hand om ytterligare en liten kille. Förmodligen kommer de att adoptera den lille killen.

Plötsligt var klockan nästan 5 och vi bestämde oss för att tacka för oss. Ett besök i poolen stod på dagordningen. Vi hade bara satt oss i bilen när jag fick ett SMS, det var mamma som undrade om vi inte kunde ringa dem på Skypen. Det tog inte ens 10 minuter hem, så fort vi kom hem ringde jag dem så att vi fick prata lite. Alexander hade dock somnat i bilen, så honom fick vi bära in, det gick inte att väcka honom, så vi bestämde att Rebecca och Marcus skulle gå till poolen.
De kom snabbt tillbaka eftersom poolen var stängd, någon hade varit snäll nog att bajsa i poolen. Hoppas att de gör rent den fort. Det ska bli närmare 100 F de närmsta dagarna, och då vill man kunna bada!

I morgon ska vi äta ute med familjen Smith, de firar sin bröllopsdag på tisdag precis som vi, men Josh kommer inte att vara hemma så vi firar tillsammans i morgon i stället. På onsdag fyller ju Alexander år så får vi se om Jeanelle och tjejerna kan komma hit på lite tårta.

No comments: